Brauni sa čokoladom i đumbirom

Ako volite brauni, brauni sa čokoladom i đumbirom ćete voleti još više! Intenzivan ukus đumbira dodatno pojačava ukus čokolade.

Brownies (čuveni braunis) čokoladni kolač koji zadovoljava ukus i najvećih sladokusaca. Poreklo mu je američko, tačnije čikaško. Nastao krajem 19-og veka, u Palmer House hotelu. Sve je počelo zahtevom Berte Palmer koja je tražila poseban kolač namijenjen damama koje su dolazile na Svetski sajam 1893. godine. Ono što je poželela bio je kolač koji je manji od parčeta torte, ali da zadrži karakteristike torte. To je značilo da bude sočan, zasitan i pre svega ukusan, ali i lak za pripremu. Na kraju su hotelski kuvari napravili prvi brownies, sa orasima i glazurom od kajsije na vrhu. Kolač je postao apsolutni hit od momenta pojavljivanja do danas.

Za pripremu će vam biti potrebno:

• 200 g crne čokolade

• 250 g putera

• 200 g smeđeg šećera

• 150 g brašna

• 1 prašak za pecivo

• 50 g kakaa

• 3 jaja

• 4 kasičice Drops&Tea od đumbira

Rastopite čokoladu i puter na pari. Mikserom sjedinite brašno, prašak za pecivo, šećer, kakao i rastopljenu čokoladu s puterom, pa dodajte Drops&Tea i jaja. Kada smesa postane glatka i ujednačena, sipajte je u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C 35-40 minuta. Viljuškom ili čačkalicom proverite da li je kolač gotov (bocnite na par mesta i ukoliko ne ostaje ništa, ispečeno je). Pre sečenja pokušajte da izdržite da se brauni dobro ohladi, a zatim isecite na kocke i uživajte.

Nadamo se da će brauni sa čokoladom i đumbirom postati jedan od Vaših omiljenih recepata

Prijatno!

Dodajte komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *