Čajni keksići sa čokoladom i đumbirom

Nema ničeg lepšeg nego kad se tokom nedeljnog jutra celim domom širi miris sveže pečenih kolača – za jedno takvo jutro pripremili smo sasvim lagan recept – čajni keksići sa đumbirom koji se fenomenalno slažu uz Drops&Tea napitak od đumbira.

Za pripremu će vam biti potrebno:
• 220 g brašna (pšenično ili, još bolje, integralno)
• 150 g crne čokalade (čokolada se može zameniti lešnicima, bademima, suvim grožđem…)
• 100 g putera
• 1 jaje
• 100 g smeđeg šećera
• 1 prašak za pecivo
• prstohvat soli
• 1-2 kašičice Drops&Tea od đumbira

Omekšali maslac mikserom sjedinite sa šećerom, zatim dodajte jaje, brašno, prašak za pecivo, prstohvat soli i Drops&Tea. Smesu mesite dok ne postane glatka i ujednačena. Na kraju dodajte komadiće crne čokolade (ili neki drugi dodatak po želji) i sjedinite sve zajedno. Potom smesu ostavite u frižideru 30-ak minuta, nakon čega ćete moći da oblikujete keksiće (valjajte ih u kuglice, a zatim ih spljoštite dlanom ili oklagijom). Sve ređajte u pleh obložen papirom za pečenje, pazeći da između svakog keksića ostavite dovoljno razmaka kako se ne bi slepili jedni za druge kada narastu. Pecite ih na 180°C 10-ak minuta, dok ne narastu i ne porumene. Neka vas ne iznenadi što su još uvek mekani nakon vađenja iz rerne, dajte im još pola sata da se ohlade, ako možete da izdržite, i postaće klasični keksići.

Nadamo se da će čajni keksići sa čokoladom i đumbirom postati jedan od Vaših omiljenih recepata.

Prijatno!

1 Comment

  1. Srećna mama
    13 juna, 2021 at 10:55 am

    Deca ih obožavaju! Već nekoliko puta smo ih pravili i polako postaju de naše svakodnevnice

Dodajte komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *