Čudesni Đumbir

Ukoliko primetite da ste hronično umorni, da vam koža ne sija kao pre ili da jednostavno nemate snage ni za svakodnevne stvari, ne zanemarujte ove signale! Telo vam govori da vam je imunitet oslabio, i krajnje je vreme da počnete da brinete o svom zdravlju. Tada na scenu stupa čudesni đumbir.

A ukoliko još niste otkrili sve blagodeti đumbira, vreme je da to učinite!

Ova biljka, čija stabljika može da naraste do metra u visinu, a koren joj je čudnog oblika potiče iz porodice ljiljana, a već hiljadama godina se koristi kao lek, začin, sredstvo za ulepšavanje, hrana. Potiče iz Kine a u kuhinjama širom sveta je popularna zbog svog specifičnog, ljutkastog ukusa.

Uvek se koristi koren đumbira jer obiluje mineralima, vitaminom C, vitaminima grupe B, eteričnim uljima.

Primena

Najčešći način primene đumbira je ili kao začin ili u vidu čaja. Možda će vam u početku ukus čaja biti čudan, ali posle prve šolje navići ćete se na egzotičan i pikantan ukus ovog napitka. A koja mu je to „čarobna“ funkcija? Osnovna, a možda i najbitnija u zimskom periodu je što pomaže kod sprečavanja prehlade i jačanje imuniteta. A priprema je jednostavna:

Sipajte prema ukusu Drops&Tea kapi u vruću vodu i napitak je spreman. Ako želite, po ukusu dodajte med i iscedite limun. Preporučuje se dnevni unos do tri šolje čaja od đumbira, ali u vreme prehlade možete piti i više šolja.

Takođe, sipajte Drops&Tea kapi (potrebno je vrlo malo)  u čorbu od bundeve i videćete koliko će se ukus poboljšati! Činjenica je da ćete nakon toga pokušati da stavljate đumbir u skoro svako jelo, ali to je sasvim u redu.

Njegov ukus zaista poboljšava ukus hrane. A da ne napominjemo da, pored toga što je odličan za imunitet, đumbir je sjajan i za probleme se probavom, odlično utiče na čišćenje organizma, a dobar je za kožu.

A ako vam je potrebno da konačno jedan dan ne budete umorni, možete pripremiti sebi i energetski napitak od đumbira.

Kašičicu Drops&Tea kapi pomešajte sa pola kašičice lanenog semena i kašičicom meda. Ovu smesu dodajte u 2dl negazirane mineralne vode u koju ste pre toga sipali sok od jednog grejpfruta, pomorandže i limuna.

Verovatno će ovaj napitak postati nešto bez čega nećete moći da zamislite svoj dan.

Dodajte komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *