Hladna ili topla, kao predjelo ili kompletan obrok, osvežavajuća krem supa sa đumbirom i šargarepom će probuditi sva vaša čula.
Za pripremu će vam biti potrebno:
• 500 g sveže šargarepe
• 750 ml vode
• 2 kocke za supu od povrća
• 200 ml mleka
• 50 g pečene golice
• 1 kašičica masilinovog ulja
• krutoni
• 2 kašičice Drops&Tea od đumbira
• Začin, biber, so, peršun, beli luk – po ukusu
Šargarepu očistite, isecite na što tanje kolutiće i kuvajte u vreloj vodi. Posle 15-ak minuta dodajte kocke za supu i Drops&Tea đumbir i kuvajte još 5 do 10 minuta. Nakon toga sve zajedno ispasirajte, dodajte mleko i maslinovo ulje i vratite na šporet da sve lagano provri uz povremeno mešanje. Začinite po ukusu pred sam kraj. Kada krem supa provri, servirajte i dodajte krutone i golicu.
Ova količina je dovoljna za 4 porcije supe, a vreme pripreme je oko pola sata. Može se služiti topla ili hladna, a po ukusu možete dodati i kašiku kisele pavlake. Ukoliko želite posni recept, nemojte dodavati mleko ili ga zamenite nekim biljnog porekla (naša preporuka je kokosovo mleko).
Nadamo se da će krem supa sa đumbirom i šargarepom postati jedan od Vaših omiljenih recepata.
Pratite nas radi praćenja novih recepata.
Prijatno!