Začinska voda može da postane Vaša svakodnevnica a pročitajte i zašto!

Iz mnogih emisija i članaka o zdravom načinu života saznajemo o značaju vode. Medjutim bitna je i količina vode koju unosimo u organizam. Kao i sa svim stvarima i sa vodom može da se pretera. A preterana količina vode pre svega opterećuje naše bubrege koji ne uspeju da prerade prekomerno unetu vodu koja se taloži u organizmu i može izazvati ozbiljne posledice, pre svega oticanje ekstremiteta što je mnogima poznato.

Koliko vode je potrebno uneti

Postoji jednostavna formula iz ruske tradicionalne medicine za izračunavanje optimalne dnevne količine vode.

0,3 dl vode pomnožimo sa telesnom masom u kilogramima. Na primer prosečnoj ženskoj osobi telesne mase 55 kg optimalna dnevna količina vode je 1,65 litara.

Važno kod unosa vode je da se ne pije pola sata pre i posle jela kao i da se uzima u manjim porcijama, na primer 1 dl.

Preporuka stručnjaka je da se voda prokuva pre upotreba, a tako prokuvana može se konzumirati u toku jednog dana. Nikako je ponovo prokuvavati.

Odlična zamena za prokuvanu vodu je začinska voda napravljena od vode i đumbira. Način pripreme je krajnje jednostavan, ali zahteva trud i vreme. U 1 litar vode ostaviti 100g svežeg očišćenog i rendanog đumbira minimum pola sata, zatim procediti i spremno je za konzumaciju.

Danas je manjak vremena i zato imamo odličan recept kako da se pripremi kvalitetna začinska voda.

U jedan litar vode dodati 6 kašičica Drops&Tea đumbir instant čaja. Tehnologija pripreme Drops&Tea đumbir instant čaja je takva da su sve aktivne materije, vitamini i minerali sačuvani.

Apsolutno je prirodan i nema nikakvih dodataka što ga čini idealnim za pripremu „začinske vode“. Posebno ističemo da nakon pripreme ovakve vode nećete imati potrebu da svaki put promućkate pre upotrebe jer ne postoji nikakav talog. Drops&Tea đumbir instant čaj se sasvim rastvorljiv u vodi.

Način upotrebe

Prednosti upotrebe Drops&Tea đumbir instant čaja je što ne morate pripremati unapred „začinsku vodu“ i potom je nositi sa sobom već je možete pripremiti bilo gde i bilo kad. Potrebna vam je čaša vode i bočica Drops&Tea đumbir instant čaja koju uvek možete poneti sa sobom jer je dovoljno mala da vam ne zauzima prostor. U čašu od 1 dl vode nakapajte 20 kapi Drops&Tea đumbir instant čaja i spremno je.

Blagodeti „začinske vode“ su dobijene pre svega iz đumbira. Đinđerol u saradnji sa ostalim aktivnim materijama je jak antioksidant, pomaže kod varenja, topi masti, reguliše holesterol i otklanja otoke. Brojne studije su pokazale da je đumbir jedna od najvrednijih biljaka koje nam je priroda podarila i ljudskom rodu je poznata hiljadama godina.

Da li postoje kontra indikacije

Bitno je naglasiti da korišćenje „začinske vode“ nema nikakve kontra indikacije. Kod osoba koje uzimaju terapiju lekovima dovoljno je da ovakvu vodu konzumiraju 1 sat pre uzimanja terapije.

Jedina preporuka je da se ne konzumira najmanje 1 sat pre spavanja jer „greje“ organizam i može dovesti do toga da ne možemo odmah da zaspemo.

Isprobajte ovaj recept. Napravićete ogromnu uslugu svom organizmu, ojačaćete imunitet što je danas najbitnije a vremenom ćete i svojim izgledom biti prezadovoljni.

Dodajte komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *